V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 359 klicev, od tega 124 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 33 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 31 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 6 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 1 prometno  nesrečo z materialno škodo. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  centru  Ljubljane  je  bilo vlomljeno v nastanitveni objekt, od koder je bila odtujena gotovina in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Rop
Včeraj nekaj pred 21. uro smo bili obveščeni o ropu v Kočevju. Do oškodovanca, ki je sedel v vozilu so pristopili trije moški in z grožnjami od njega zahtevali denar. Ko jim je izročil manjšo vsoto, so s kraja s svojim vozilom pobegnili. Opis: moški stari med 15 in 20 let, visoki med 170 in 180 cm, vsi so bili oblečeni v temnejša oblačila, eden je imel svetle lase in je bil širši čez ramena. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Uredništvo