Vlada podpira in olajšuje priseljevanje čedalje večjega števila migrantov, tujcev iz tretjih držav v Republiko Slovenijo, pri čemer bi bilo potrebno okrepiti javno varnost, varnost slovenskih državljanov in državljank, še posebej pred posilstvi.

Poslanka Slovenske demokratske stranke Alenka Jeraj je na na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje glede problematike ilegalnih migrantov.

Njeno poslansko vprašanje objavljamo v celoti:

Po zanesljivih neuradnih podatkih policije, je policija v letošnjem letu (torej v treh mesecih!) samo na območju Ljubljane obravnavala že 57! primerov posilstev, kjer je osumljeni storilec ilegalni migrant.

Vlado Republike Slovenije zato sprašujem naslednje:

Ali so storilce teh kaznivih dejanj odkrili? Ali proti njim tečejo kakšni postopki? Koliko? V kateri fazi so?

Ali je bila kateremu od teh storilcev izrečena kazen zapora oziroma stranska kazen izgona tujca iz ozemlja Republike Slovenije?

Ali kontrole na meji sploh delujejo? Kako je mogoče, da v Slovenijo dnevno prihaja čedalje večje število ilegalnih migrantov?

Glede na to, da vlada podpira in olajšuje priseljevanje čedalje večjega števila migrantov, tujcev iz tretjih držav v Republiko Slovenijo, kako nameravate okrepiti javno varnost, varnost slovenskih državljanov in državljank, posebej še pred posilstvi?

Kaj nameravate narediti, da do posilstev v takšnem številu v prihodnje ne bo več prihajalo?

Glede na to, da razne nevladne organizacije sodelujejo pri pisanju zakonov in se proglašajo za varuhe žensk in njihovih pravic, kako to, da o posilstvih, storjenih s strani tujcev, z njihove strani ni nobenega govora, niti ni nobenih ukrepov? Kako to komentirate?

Kaj pa svet za nacionalno varnost – ali je v zvezi z navedeno problematiko sprejel kakšne ukrepe in če da, kakšne?

Uredništvo
Vir: spletna stran stranke
Naslovna fotografija je simbolična