V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.450 klicev. Med 565 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru, ter 89 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 6.54 sta v bližini naselja Strnišče, občina Kidričevo, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in razlite tekočine posuli z vpojnimi sredstvi. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 13.26 sta na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko trčili osebno vozilo in osebno vozilo s prikolico. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na enem od vozil ter obe vozili preventivno pregledali. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.20 je na Streliški cesti v Novi Gorici tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se vkopalo v pesku. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so ga z vitlom potegnili na cestišče.

Ob 19.18 je v Podklancu, občina Dravograd, voznik z osebnim vozilom zapeljal z vozišča. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj nesreče in vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovanih ni bilo.

Ob 21.37 je bil na območju naselja Gorenji Leskovec, občina Krško, pod nivojem lokalne ceste opažen neodzivni kolesar. Posredovali so reševalci NMP Sevnica in gasilci PGD Stranje. Kolesar je poškodbam na kraju podlegel.

Ob 22.54 je v Bistrici, občina Naklo, voznica z osebnim vozilom zapeljala z vozišča in se prevrnila. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter vozilo postavili na kolesa. Poškodovano voznico so v oskrbo prevzeli reševalci NMP Kranj.

Ob 22.58 je na Cesti 27. aprila v Ljubljani osebno vozilo trčilo v v hišo in obstalo okoli 50 metrov dalje. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulator, ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Udeležence v nesreči so pregledali reševalci NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so  kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 25 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 ponarejanja denarja, 2 nasilji v družini, ter 1 grožnjo.

3. 11. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Renault clio, bele barve, letnik 2018, registrskih številk LJ 10 NAD.

V času od 1. 11. 2023 do 3. 11. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke BMW X5, modre barve, letnik 2021, registrskih številk: PU 6151D (RH), št. šasije WBAJU8100N9J83356.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 161 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 154 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Rusije (27) in Maroka (25).

 

Spletno uredništvo