V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.806 klicev. Med 682 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 94 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

 

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike na območju PU Celje in PU Koper.

Ob 9.16 je na glavni cesti pri Vipolžah, občina Brda, padel kolesar. Poškodovanemu kolesarju so nudili pomoč reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZGRD Nova Gorica. Prepeljali so ga na zdravljenje v Splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici.

Ob 10.11 je na AC Višnja Gora–Grosuplje, občina Grosuplje, osebno vozilo zapeljalo z ceste. Gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Stična so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč dvema lažje poškodovanima osebama do prihoda reševalcev RP Ljubljana, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle tekočine.

Ob 10.14 je v križišču Barjanske ceste in ulice Mirje v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi motorist, pešec in osebno vozilo. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana so bili na kraju že reševalci NMP. Lažje poškodovana sta bila pešec in motorist. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali in pregledali kraj nesreče.

Ob 10.21 sta v Šmartnem pri Slovenj Gradcu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali mesto nesreče in pomagali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri iznosu poškodovane osebe iz vozila. Poškodovano osebo so prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 11.25 je na Šmarski cesti izven Kopra vozilo zapeljalo iz cestišča v obcestni jarek. Gasilci JZ GB Koper so na kraju odklopili akumulator, zavarovali kraj dogodka in pomagali izolskim reševalcem pri oskrbi in prenosu osebe v reševalno vozilo. Poškodovana osebe je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 15.08 sta v križišču Štajerske ceste med Črnučami in Trzinom, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda ekipe NMP RP Ljubljana in odklopili akumulatorje na vozilih.

Ob 16.19 sta na parkirišču stanovanjskega objekta v Kromberku, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so nudili pomoč ekipi NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovano osebo prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 17.17 sta v Lancovi vasi, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posipali razlite tekočine. Poškodovani osebi so reševalci prepeljali v SB Ptuj.

Ob 21.40 je v Babni Gori, občina Šmarje pri Jelšah, osebno vozilo zapeljalo s cestišča po pobočju in obstalo v globeli na strehi. Gasilci PGE Celje ter PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, izvlekli vozilo na cestišče ter nudili pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP so jo prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 73 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev na območju PU Nova Gorica, PU Murska Sobota, PU Kranj, PU Ljubljana in PU Maribor, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Maribor, PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 23 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ropa ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 154 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 137 na območju PU Novo mesto in 17 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (31), Nepala (26), Maroka (18).

Spletno uredništvo