V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1229 klicev, 368 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 91 nanašalo na kriminaliteto, 110 na javni red in mir, ter 139 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 41 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu), 7 primerov poškodovanja tuje stvari, goljufijo in nasilništvo. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 43 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami.  Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 28 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 13 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana v zadnjih 48 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo
V petek okoli 17. ure smo bili obveščeni o sporu med dvema osebama na območju Most. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med moškima, pri čemer je 76 – letni moški z nožem poškodoval 59 – letnika. Poškodovani je bil s strani sosedov odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je ostal v zdravniški oskrbi. Osumljenega so policisti takoj po dogodku prijeli v bližini kraja dogodka in ga pridržali. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo, ter bodo osumljenega v prihodnjih dneh privedli k preiskovalnemu sodniku.

Jamarska nesreča
Včeraj,  okoli  20.  ure  smo  bili obveščeni o jamarski nesreči na območju Cerknice. Po doslej znanih podatkih je pri raziskovanju nove jame prišlo do nesreče, ko je odkrušen kamen zadel osebo in jo huje poškodoval. Na kraju so tudi člani jamarske reševalne službe, gasilci, člani civilne zaščite, reševalci in druge službe, ki so že pričele z reševanjem, vendar zaradi nedostopnega terena reševanje osebe iz globine še vedno poteka.

Prometna varnost
Včeraj nekaj pred 21. uro je v Domžalah v križišču Bernikove in Češminove ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je motorist s sopotnikom pripeljal iz neprednostne ulice in zapeljal na Češminovo ulico, po kateri je pravilno vozil voznik osebnega vozila. Motorist je trčil v vozilo in padel. V nesreči sta se motorist in njegov sopotnik, ki ni nosil čelade huje poškodovala,  vendar po doslej znanih podatkih nista v življenjski nevarnosti. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek okoli 22.30 je na kamniški obvoznici v krožnem križišču prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreče vozil iz smeri Mengša proti Kamniku, ko je pripeljal do krožišča, pa je vanj zapeljal levo, v napačno smer. Tam je trčil v voznika osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal po krožišču v nasprotni smeri. V trčenju sta se udeležen voznik in njegova sopotnica lažje poškodovala. Sopotnica je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Policisti so v postopku ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje, ter odrejen strokovni pregled. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, o vseh okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V petek okoli 14. ure je na Jurčkovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je pri vožnji skozi križišče izsilila prednost voznici osebnega vozila. Druga voznica se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, nekaj po 11. uri je na trzinski obvoznici prišlo do trčenja treh osebnih vozil, ki ga je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri Ljubljane. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v voznico, ki se je ustavila v koloni vozil in jo je po trčenju odneslo še v vozilo pred njo. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Zoper kršitelja
sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 20. uro je na cesti Ponoviče – Zagorje prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Voznik je pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj brez, da bi se prepričal ali lahko to varno stori. Med prehitevanjem je v nasprotni smeri pripeljala voznica osebnega vozila s katero sta čelno trčila. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. 30 je na cesti med Meteno in Ižansko cesto prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica, ki je peljala proti Ižanski cesti zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku izgubila nadzor nad vozilom in trčila v voznico, ki je peljala nasproti. Vozilo povzročiteljice je po trku obstalo na strehi v jarku. Druga udeleženka se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo