V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.079 klicev. Med 425 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 44 kaznivih dejanj.

V 78 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 3.51 je na Šmartinski cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo v gradbeno jamo in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo s pomočjo hidravličnega dvigala dvignili iz gradbene jame in vozilo odmaknili z vozišča. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 4.04 je v križišču Grablovičeve ulice in Zaloške ceste v Ljubljani osebno vozilo obtičalo na železniških tirih. Vozilo s tirov so s tehničnim posegom prestavili gasilci GB Ljubljana.

Ob 10.19 je na Savski cesti v Radovljici na Fuksovo brv čez reko Savo, zaradi plazenja brežine, padlo drevo. Gasilci PGD Radovljica so zavarovali kraj dogodka in odstranili drevo. Gasilci in namestnik poveljnika občinskega Štaba občine Radovljica so ob pregledu terena ugotovili, da je zaradi plazenja brežine ogroženo še več dreves. Dežurni delavci Komunalnega podjetja Radovljica so zaprli sprehajalno pot ob reki Savi.

Ob 11.26 je v naselju Selo pri Moravčah, občina Moravče, osebno vozilo zapeljalo s ceste, se prevrnilo na streho in se ustavilo okoli 50 metrov od roba cestišča. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP. Osebi so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.07 sta na Aškerčevi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovano osebo in odklopili akumulator.

Ob 15.32 je na cesti Novo mesto–Metlika, pri prelazu Vahta, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator, s tehničnim posegom postavili vozilo na cesto in nudili pomoč vlečni službi. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 16.42 sta na regionalni cesti Trojane–Zagorje v naselju Izlake, občina Zagorje ob Savi, trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Trbovlje mesto in Zagorje mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle tekočine in nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa ter nalaganju vozil. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP ZD Zagorje ter jo odpeljali v SB Trbovlje.

Ob 16.56 se je v naselju Hudi Kot, občina Ribnica na Pohorju, pripetila nesreča z motornimi sanmi, v kateri je ena oseba umrla, druga pa je utrpela težje telesne poškodbe. Gasilci PGD Radlje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP in Policiji. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Maribor. Po poročanju Slovenskih novic gre za 37- letnika in otroka. Motorne sani je dvignilo v zrak in po 10 metrih so trčili v drevo.

Ob 17.14 je v naselju Col, občina Ajdovščina, osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Poškodoval so se tri osebe. Gasilci GRC Ajdovščina so s tehničnim posegom rešili osebe iz vozila, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina in Nova Gorica. Poškodovane osebe so reševalci prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 17.27 je na Večni poti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana je bila oseba že izven vozila in ni kazala večjih poškodb. Gasilci so do prihoda reševalcev NMP nadzorovali stanje osebe, s pomočjo avto dvigala vozilo postavili na cesto, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle tekočine.

Ob 21.53 je na AC pred predorom Dekani, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj, odklopili akumulator, pregledali okolico ter s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo, ki so jo reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili po 14 vlomov in tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji ter po 1 nasilje v družini in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 133 oseb, 119 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci so obravnavali največ državljanov Sirije (33), Maroka (32) in Afganistana (31).

Spletno uredništvo