V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.463 klicev. Med 516 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 78 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

 

V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta življenje izgubili 2 osebi. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika.

Ob 6.09 je na avtocesti iz predora Šentvid proti razcepu Koseze, občina Ljubljana, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP in odklopili akumulator.

23. 7. 2023 ob 6.48 je bila policija obveščena, se je v naselju Brdce nad Dobrno zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 55-letni voznik je vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Dobrne proti Paškemu Kozjaku. Z vozilom je iz neznanega razloga zapeljal izven makadamskega vozišča na strmo travnato pobočje, kjer je z vozilom najprej trčil v drevo, nato pa se ustavil v podrasti gozda. Voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Ob 9.21 je v naselju Bele Vode v občini Šoštanj, osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Gasilci PGE Velenje so z avto dvigalom vozili dvignili iz jarka ter ga postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator ter očistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

23. 7. 2023 ob 9.49 se je izven naselja Janežovci, Občina Destrnik, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 19-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Biša proti Ptuju. V desnem nepreglednem ovinku je zapeljal na peščeno bankino ob desnem robu vozišča, nato pa v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer mu je nasproti pripeljalo vozilo. 19-letni voznik je naglo zavil v desno, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom, tako da se je vozilo prevrnilo na levi bok in drselo po travnati površini. S prednjim delom vozila je najprej trčil v brežino, nato pa v drevo. 19-letni voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. 18-letni sopotnik, ki je v sedel na prednjem desnem sedežu pa je bil hudo telesno poškodovan in odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Ob 9.53 je na planinski poti v soteski Pekel, občina Borovnica, pohodnico ob blažjem zdrsu obšel strah in poti ni upala nadaljevati. Reševalci GRS Ljubljana so jo nepoškodovano varno pospremili v dolino.

Ob 11.18 je na cesti Hrušica–Kranjska Gora, občina Kranjska Gora, osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s pomočjo avtodvigala postavili osebno vozilo na cesto.

Ob 14.04 je v naselju Vrhpolje, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo trčilo v drevo in pristalo na strehi. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s pomočjo dvigala obrnili vozilo na kolesa in ga postavili na vozilo vlečene službe ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 19.16 je v Cirkulanah osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče in nudili prvo pomoč poškodovancema do prihoda reševalcev NMP. Poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v SB Ptuj.

Ob 21.13 je na Tacenski cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v parkirani vozili na parkirišču. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP in razsvetljevali območje.

Ob 23.19 je na Cesti v Rastke, občina Ljubno, osebno vozilo trčilo v stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje. Ena oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj ter po 2 povzročitvi telesnih poškodb, ropa ter nasilji v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 139 oseb, 91 na območju PU Novo mesto in 48 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (90), Maroka (15) in Pakistana (14).

 

Spletno uredništvo