V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 711 klicev, od tega 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), goljufijo in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali  so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi  poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
Na območju Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov.
Na Vrhniki je bilo vlomljeno na dvorišče podjetja, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Škoda znaša okoli 5000 evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena računalniška oprema, orodje in gotovina. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Delovna nesreča
Včeraj okoli 10. ure so bili policisti obveščeni o delovni nesreči na območju Viča. Ugotovili so, da sta delavca opravljala dela na strehi pri tem pa sta izgubila ravnotežje in padla v globino okoli 2,5 metra. Pri tem se je eden huje poškodoval in je njegovo življenje ogroženo. Drugi delavec ni poškodovan.  Policisti  še  zbirajo  obvestila o vseh okoliščinah in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj okoli 16. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v industrijski coni Rudnik, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica pri vključevanju v promet izsilila prednost drugi voznici. V trčenju se je druga voznica lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 13. ure je prišlo v Stegnah do prometne nesreče, v kateri sta bila  udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost kolesarju, ki se je v trčenju lažje  poškodoval. Zoper povzročitelja  sledi prekrškovni postopek, zoper mladoletnega kolesarja pa bo poslan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, saj ni uporabljal varnostne čelade.

Včeraj okoli 6.30 so bili obveščeni tudi o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču izsili prednost drugi voznici osebnega vozila. V trčenju se je druga voznica lažje poškodovala. Zoper povzročitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

 

Uredništvo