V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 667 klicev, od tega 211 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 65 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 4 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), 5 primerov poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje nasilništva.

Obravnavali  so  15  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba  je bila  pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Cerknici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni električni kolesi znamke e-city. Škoda znaša okoli 1700 evrov.
V Dolskem je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena ograja, drva in alkoholne pijače. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prometna varnost
Včeraj okoli 23. ure je v Želodniku prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčila v semafor in se lažje poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 18.30 je cesti od Police proti Perovem prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo sta povzročila oba voznika, ker sta oba v ovinku peljala preko sredine vozišča in zato trčila. V trčenju se je motorist lažje poškodoval. Policisti so zoper oba kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 11. ure je na Zasavski cesti v bližini uvoza na avtocesto prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznico, ki je pred njim ustavila v koloni vozil. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Uredništvo