Tovorno vozilo zgrmelo v globino 20 metrov

Vir: Gasilska brigada Ljubljana

Danes, nekaj po 8. uri se je na ljubljanski obvoznici, pred predorom Golovec v smeri Štajerske zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in tovornega vozila s cisterno.

 

V prometni nesreči je umrl voznik tovornega vozila, 53 letni državljan Madžarske. Po do sedaj zbranih je do prometne nesreče prišlo, kjer je 40 letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel corsa, zaradi neprilagojene hitrosti, v ovinku zapeljal desno in trčil v priklopno vozilo. Tovorno vozilo je zaneslo v desno izven vozišča, prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta v globino približno 20 metrov. Voznik osebnega vozila v nesreči ni bil poškodovan, nastala je večja materialna škoda, v cisterni pa ni bilo nevarnih snovi.

Poškodovano je bilo še eno vozilo na katerega so padli deli cestne infrastrukture. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi suma kaznivega dejanja »Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti«. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

U. C.