Foto: Twitter

V Golobovi poslanski skupini se je zaposlila tudi Nuša Baranja. Gre za nekdanjo »neodvisno« novinarko na RTV, ki je za nagrado, za uspešno propagando, najprej prejela pozicijo v stranki LMŠ. Zaposlena je bila kot podsekretarka v poslanski skupini. In sedaj je kot strokovna sodelavka že pri Golobu.

Nuša Baranja naklonjenosti do slamnate stranke LMŠ in njenega liderja se kot novinarka  niti ni trudila prikriti, pa čeprav smo jo plačevali s prisilnim RTV-prispevkom. Na naš račun pa se je udeležila tudi seminarja pred evropskimi volitvami.

“Neodvisna” novinarka in političarka Nuša Baranja. Najprej na RTVS, zatem pri Šarcu, po novem pri Golobu. (Foto: Facebook)

Gre za še eno osebo iz kaste “neodvisnih”, podobno kot Mojca Pašek Šetinc, žena lobista Mileta Šetinca, ki je na RTVS nastavljal svoje zveste kadre. Poleg omenjenih dveh sta v Gibanje Svoboda iz novinarskih vrst prišle še Tamara Vonta in Marta Kos. Toliko o tem, kdo kroji slovenske medije in kaj pomeni “depolitizacija”, za katero si tako prizadevajo.

Po poročanju Slovenskih novic je Baranja še pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami navdušeno navijala za svojo nekdanjo stranko LMŠ, kjer je bila nagrajena tudi s pozicijo svetovalke za odnose z javnostmi. Njenemu nekdanjemu šefu je preboj v parlament spodletel, toda tokrat za spremembo ni vrgel puško v koruzo, saj se poteguje za ministrsko pozicijo v vladi Roberta Goloba. Tudi Nuša je ni odvrgla. Postala je predstavnica poslanske skupine za odnose z javnostjo Gibanja Svoboda.

Preberite tudi:

(Video) To so “novinarske dvoživke”! Kako “neodvisni” so novinarji v resnici?

U. C.