Foto: Posnetek zaslona

V slovenskem javnem prostoru smo priča prepletanju »neodvisnih« novinarjev in leve politike. Novinarji, ki se predstavljajo za neodvisne se čudežno pojavijo na listi politične stranke levega političnega pola.

Novinarske dvoživke

V predvolilnem času se »neodvisni« novinarji prelevijo v politične kandidate levih političnih strank, torej si lahko predstavljamo kako neodvisno je njihovo poročanje.

Sociolog dr. Borut Rončević in politični analitik dr. Matevž Tomšič ne vidita spornosti v tem, da se novinarji odločijo za politiko, saj je to njihova karierna pravica. Po mnenju Rončevića je zelo zanimivo, da se večina vseh novinarjev, ki prestopijo v politiko, angažira v strankah, ki so na levem delu političnega spektra.

“Če se prav spomnim, so se vsi drugi novinarji angažirali na levici, pred tem pa so se zelo ognjevito borili za ‘neodvisno novinarstvo’,” je izpostavil. Tomšič problem vidi v tem, da se prestopi iz novinarstva v politiko pogosto dogajajo na dokaj netransparenten način. “To je tisto, kar je problematično, da se nekdo predstavlja za neodvisnega novinarja, potem pa se čudežno pojavi na listi politične stranke levega političnega pola,” je izpostavil, piše Nova24TV.

“Neodvisni novinarji” radi prestopajo na levi pol politike. (Foto: Facebook/STA)

Pa si poglejte katere javne osebnosti so levičarske “dvoživke”:

Preberite tudi: 

 

Še en dokaz kako neodvisna je STA! Napaka, ki razkriva povezave med opozicijo in STA

U. C.