Vir: Twitter

Po tem, ko je Zlatan Čordić najprej vdrl na državno proslavo ob dnevu državnosti, potem napadel snemalca Nova24TV in se spravil še na direktorja NIJZ dr. Milana Kreka, zdaj vse kaže na to, da je na sporedu njegova druga pesem, saj mu “lajf vrača točno to, kar je dajal drugim.”

Grozil je uslužbenki ministrstva?

Kot smo že poročali, je Zlatko izgubil status samozaposlenega v kulturi in s tem tudi nekatere s statusom povezane ugodnosti. V odločbi ministrstva za kulturo so svojo potezo obrazložili s pojasnilom, da je Zlatko v zadnjem letu bistveni del ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti. Zdaj pa se je pojavila še informacija, da bo ministrstvo od Zlatka zahtevalo povračilo denarja za zadnja štiri leta.

Po prejetju pisma je Zlatko odvihral na ministrstvo za kulturo kjer je po poročanju Nove24TV grozil uslužbenki podpisani pod odločbo. V oddaji Tema dneva voditelj je Luka Svetina predstavil pričevanje uslužbenke na ministrstvu, na katero naj bi Zlatko kričal in ji grozil.

Čordić je na ministrstvu od vratarja zahteval, naj pokliče uslužbenko, njej pa je na začetku pogovora povedal, da jo snema za neko obveščevalno agencijo. Ker mu novinarski poklic ni šel najbolje od rok, se je sedaj očitno vživel v vlogo tajnega agenta.

“Potem so bile psovke, grozil mi je in potem je prekinil brez besed in to je bilo vse. Osebno se nisva nič pogovarjala, le on je imel svoj monolog” je pojasnila uslužbenka na Ministrstvu za kulturo. Padale pa so tudi konkretne grožnje: “Ob koncu pogovora mi je zagrozil, naj se v naslednjih dneh pazim, kako bom ponoči lahko spala. In potem je prekinil. Več kot četrt stoletja že delam na ministrstvu, pa se še nikoli ni zgodilo kaj takega,” je dejala in priznala, da je bila po incidentu resnično prestrašena. “Nisem mogla verjeti, da se lahko v Sloveniji, ki je sicer mirna država, lahko kaj takega zgodi, točno ob dvanajsti uri, sredi belega dneva,” je še dodala šokirana uslužbenka, ki je želela ostati anonimna. “Ja bojim se. Strah me je,” je bila iskrena. Zoper njega je, po besedah direktorja direktorata za ustvarjalnost na Ministrstvu za kulturo RS Damjana Damjanoviča, vložila kazensko ovadbo.

Preberite tudi:

Znan protivladni protestnik prejel prejel pismo iz ministrstva! Kaj so mu napisali?

Neupravičeno prejemal denar?

Vendar pa so v Zlatkovem primeru podatki na Ajpesu razkrili, da ima Čordić kot samostojni podjetnik že od leta 2016 registrirano društvo Svet je lep, ki je pravno-formalno gospodarski subjekt, na račun katerega je do danes dobil že več kot 42 tisoč evrov prilivov, in sicer v največji meri s strani mestne občine Ljubljana in javne RTV Slovenija. Tako do statusa samozaposlenega v kulturi Čordić po zakonu sploh ni bil upravičen. Sedaj bo ministrstvo od Zlatka moralo zahtevati še povračilo denarja za pretekla štiri leta. “Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče,” se bo Zlatko lahko tolažil.

U. C.