Vir: Facebook (posnetek zaslona)

Znan protivladni protestnik Zlatan Čordić-Zlatko je včeraj na svoj Facebook profil zapisal, da je prejel odločbo ministrstva za kulturo, da se njegovo ime izbriše iz razvida samozaposlenih v kulturi. Skupaj z izgubo statusa samozaposlenega v kulturi je izgubil tudi nekatere privilegije, ki so mu pripadali vse od 15. julija 2014, ko je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi.

Z nedopustnimi podvigi je Čordić večkrat opozoril nase

Čordić  je že vse od začetka protivladnih protestov izstopal po svoji drznosti. Kljub prepovedi zbiranja, se je protestov redno udeleževal in protestnike preko megafona pozival naj snamejo maske z obraza ter tako izkažejo nepokorščino državi.

Spomnimo, da je opozoril nase že na državni proslavi ob dnevu državnosti, ko je želel vdreti na prizorišče in z megafonom zmotiti nagovor predsednika države Boruta Pahorja. Njegovi nedopustni podvigi so se nadaljevali, ko je sprva verbalno napadel snemalca Nove24TV nato pa mu je iz rok izpulil snemalno kamero. Sodu pa je zbil dno incident v sredo 23. novembra, ko je Zlatko z znancem sredi Ljubljane nadlegoval in snemal direktorja NIJZ Milana Kreka, vse to pa nato objavil na družbenem omrežju Facebook. Milan Krek ga je pretresen nad dogodkom prijavil kriminalistom.

Epilog

Iz razvida dogodkov Zlatan Čordić statusa samozaposlenega v kulturi ni izgubil, ker bi bil nasprotnik vlade in bi se mu ta maščevala za njegovo protivladno aktivnost, temveč ker je s svojimi javnimi izpadi večkrat prestopil mejo dopustnega in celo kaznivega.

Ministrstvo je v obrazložitvi odločbe zapisalo: “Pri preverjanju pogojev po uradni dolžnosti ugotovilo, da samozaposleni Zlatan Čordić ne izpolnjuje pogojev za vpis v razvid samozaposlenih v kulturi. V zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenja dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere je bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi. Dejavnosti osebe, ki ne sodijo v okvir področja po 4. členu ZUJIK in so istočasno lahko tudi protipravna ravnanja in dejanja, ki se preganjajo v skladu z kazensko pravno zakonodajo, ne morejo uživati posebnega statusa na področju samozaposlenih v kulturi v skladu z določbamu ZUJIK.”
Vir: Facebook

Preberite tudi:

(Video) Saj ni res, pa je! Čordić znova šokiral! Je to zrelo za kazensko ovadbo?

Ko že mislite, da ste videli vse?

U. C.