Športni duh v Ljubljani

Vir: Pinterest.com

Od sobote 07. do sobote, 14. septembra bo potekal program Razgibajmo Ljubljano, s katerim so se Ljubljančanke in Ljubljančani letos že razgibali s Športno zimo, na zasneženem Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici, kjer so se lahko preizkusili v teku na smučeh. V spomladanskem delu programa so potekale raznolike brezplačne rekreativne vadbene dejavnosti, poletni dogodek pa je bil namenjen veslanju na Ljubljanici. Septembra pa Ljubljančane in Ljubljančanke čaka Športna jesen z bogato ponudbo za zdrav življenjski slog, kjer bo večino aktivnosti na voljo meščanom vseh starosti in jih lahko spoznajo na Tednu športa.

Vir: Mestna občina Ljubljana

Program bo zajemal predstavitve vadbenih programov, rekreativna tekmovanja, jutranjo telovadbo, Miniolimpijado za šolarje in že tradicionalno Športno tržnico, na kateri se bodo 14. septembra, na Kongresnem trgu in v parku Zvezda predstavila društva in klubi s svojo aktivno ponudbo programov v novi vadbeni sezoni. Pripravili pa bodo tudi nagradna presenečenja.

Z brezplačnim rekreativnim programom Razgibajmo Ljubljano v naravi pa smo v Športno jesen že vstopili, kjer društva vabijo na predstavitev programov v njihove sredine. Poleg tega pa nas v septembru čakata še Evropski teden športa in Evropski teden mobilnosti, kjer že po tradiciji sodelujejo številna športna društva.

Teden športa sodi v program Razgibajmo Ljubljano, ki ga sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

U. C.