Seja Mestnega sveta: 2500 krajanov Jarš terja odgovore

Danes se bodo na redni seji sestali svetniki Mestnega sveta in med drugim obravnavali Predlog Akcijskega načrta »Ljubljana – občina po meri invalidov« za obdobje od 2019 do 2020 ter Predlog Akcijskega načrta »Enakost spolov v Mestni občini Ljubljana« za obdobje od 2019 do 2022.

Mestna svetnica Ida Medved je na župana naslovila ustno vprašanje, saj pravi, da “so krajani ČS Jarše ogorčeni, ker naj bi čez noč izgubili svoj zdravstveni dom in z njim svoje zdravnike. Približno 2500 krajanov ne ve kje bodo v prihodnosti imeli zdravnika oziroma kdo in kam bo prenesel njihovo zdravstveno kartoteko.

Prav tako bo približno 3000 krajanov ostalo brez svojega zobozdravnika. V zdravstvenem domu se je 45 let opravljala družinska medicina in zobozdravstvena dejavnost. Zato župana sprašuje, zakaj takšna naglica pri zapiranju zdravstvenega doma.

Dodatno se je zapletlo z odpovedjo delovnega razmerja zdravnika dr. Gorana Mitrovića, saj je veliko pacientov ostalo brez zdravstvene oskrbe, je še opozorila mestna svetnica.

K. T.