Tretjič izvoljena evropska poslanka Romana Tomc je kot prva Slovenka postala podpredsednica največje politične stranke – skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP).

Marta Osojnik, ki je prva objavila novico na omrežju X, je zapisala še, da sta stranki SDS in Nova Slovenija (NSi) izrazito prispevali k uspehu EPP na evropskih volitvah. Zasuk skupine EPP v desno je izkazan tudi v novo izvoljenem vodstvu skupine EPP.

Romana Tomc pa je po izvolitvi povedala, da je zelo vesela “zaupanja celotne poslanske skupine. Rezultat glasovanja je pokazal, da imamo izjemno podporo. To je tudi zato, ker sem v svojem govoru – pa tudi sicer kolegi poznajo moje delovanje – zelo jasno povedala, da želim, da EPP ostane na tisti strani, kjer so ji volivci namenili največ glasov, in da bom jasno konservativno krilo Evropske ljudske stranke”.

Zahvalila se je novemu predsedniku Manfredu Webru za povabilo v svoj team in dodala, da “ostali poslanski kolegi vedo, da odločno zagovarjam povezovanje EPP z žlahtno desnico. To stališče so nagradili z veliko podporo. Vredno je vztrajati!

Izvolitev Tomčeve za podpredsednico skupine je pozdravil tudi novoizvoljeni evroposlanec NSi Matej Tonin.

Mnogim iskrenim čestitkam na družbenih omrežjih se pridružuje tudi uredništvo.

Spletno uredništvo