Vir: Twitter

Premier Janez Janša je na včerajšnjem sestanku, ki sta se ga poleg župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića udeležila tudi predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal in predsednik uprave Zlatarne Celje Bojan Albreht, podprl idejo o poglobitvi železniške proge v Ljubljani in o gradnji logističnega centra, ki bi pomenila posodobitev železniškega vozlišča v ljubljanski občini. Na sestanku sta bila prisotna tudi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter za infrastrukturo Jernej Vrtovec, poroča STA.

“Čas je za ponovni zagon in uresničitev projekta”

Premier Janša je na svojem Twitter profilu zapisal, da se je načrtovanje projekta poglobitev železniške proge skozi Ljubljano in izgradnja logističnega centra zaradi finančne krize ustavilo pred slabim desetletjem. »Čas je za ponovni zagon in uresničitev projekta,« je še zapisal.

Projekt, katerega načrtovanje je zastalo pred slabimi desetimi leti zaradi finančne krize, je po navedbah premierjevega kabineta priložnost, da glavno mesto postane nacionalno in tudi mednarodno sodobno tranzitno stičišče, ki bo veliko prispevalo tudi k ponovnemu zagonu gospodarstva po koronavirusni krizi, piše Siol.net.

Vlada je projekt, vreden nekaj manj kot 109,9 milijona evrov, septembra uvrstila v načrt razvojnih programov 2020-2023. Gre za ureditev tirne infrastrukture v sklopu novega potniškega centra Ljubljana in za del projekta ureditve železniškega vozlišča Ljubljana.

Projekt se bo financiral s sredstvi državnega proračuna in z nepovratnimi sredstvi iz Instrumenta za povezovanje Evrope (Cef).

U. C.