Poslanska skupina SDS je v zakonodajni postopek ponovno vložila predlog Zakona o testiranju funkcionarjev na prepovedane droge.

Skupina poslank in poslancev s prvopodpisano vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec je danes v DZ vložila predlog Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge.

Kot smo že poročali je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič zavrnila posredovanje poslanskega vprašanja poslanca SDS Žana Mahniča, ki je ministra za delo Luko Mesca pozval k testiranju na prepovedane droge.

Mahnič javno objavil rezultate 

V preteklih dneh na Inštitutu za sodno medicino na prepovedane droge testiralo vseh 27 poslancev SDS ter da so bili vsi testi negativni.

Mahnič je rezultat svojega testa objavil na Twitterju in ministra Mesca pozval, naj enako stori tudi on.

O predlogu Zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge, ki ga je poslanska skupina SDS ponovno vložila v zakonodajni postopek, je na današnji novinarski konferenci je poslanec SDS mag. Dejan Kaloh.

Poslanec mag. Kaloh je v začetku sporočil, da se je v preteklih dneh na Inštitutu za sodno medicino na prepovedane droge testiralo vseh 27 poslancev SDS ter da so bili vsi testi negativni. Pričakuje, da bodo tudi ostali poslanci in poslanke prešli od besed k dejanjem in se prostovoljno testirali na prepovedane droge ter hkrati podprli predlagani zakon.

Dejal je, da se je v zadnjih dneh strani predsednice državnega zbora mag. Urške Klakočar Zupančič zgodila tudi nedopustna zavrnitev poslanske pobude Žana Mahniča, ki je z navedenimi argumenti pozval ministra Luko Mesca, da opravi testiranje na prepovedane droge. Predsednica državnega zbora je s tem kršila 248. člen Poslovnika državnega zbora in 20. člen Zakona o poslancih.

U. C.