V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1342 klicev, 404 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 111 nanašalo na kriminaliteto, 116 na javni red in mir ter 113 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 38 tatvin, 9 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lažjimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 31 krat na javnem kraju in 27 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v kovinski zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje in otroško motorno kolo. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina in tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Požar

Danes, okoli 1.30 smo bili obveščeni o požaru na vozilu na območju Šiške. Požar se je nato razširil še na sedem vozil, ki so bila parkirana v bližini. Nastala je večja materialna škoda. Gasilci so požar pogasili, policisti pa bodo tekom današnjega dne opravili ogled kraja požara. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča na železnici

V petek, okoli 22.30 smo bili obveščeni o nesreči na železnici v centru Ljubljane. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da vlak, ki trenutno ni bil v uporabi, ni bil pravilno zavarovan, zato se je premaknil z mesta in po nekaj metrih trčil v drug vlak. Na nobenem od vlakov ni bilo potnikov, na drugem vlaku je bil strojevodja, ki pa v nesreči ni bil poškodovan. Nastalo je za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Policisti so opravili ogled kraja ter sodelovali s preiskovalcem železniških nesreč in bodo po vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V petek, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri Vrhnike. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v voznico pred seboj. V nesreči sta se druga voznica in njen sopotnik lažje poškodovala.  Uveden bo prekrškovni postopek.

Uredništvo
Naslovna slika je simbolična