V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.876 klicev. Med 713 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 130 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

 

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 5 voznikov.

Ob 4.48 je na hitri cesti na odseku Vrtojba–Vogrsko, občina Šempeter–Vrtojba, kombinirano vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, odstranili poškodovano vozilo na odstavni pas in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 7.02 so na cesti Ivančna Gorica–Muljava v občini Ivančna Gorica trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Stična in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ene lažje poškodovane osebe.

Ob 10.05 sta v krožišču na Savski cesti v Bohinjski Bistrici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 13.45 se je v naselju Spodnja Bela, občina Preddvor, občanu posula brežina potoka, zaradi česar se je traktor s kosilnico prevrnil v potok. Pred prihodom gasilcev je bila oseba izven vozila in ni bila poškodovana. Gasilci GARS Kranj so zaustavili iztekanje hidravličnega olja in namestili lovilno posodo ter s pomočjo bagra in vitla traktor potegnili iz potoka.

Ob 15.13 je na cesti med Gorenjim in Spodnji Vrsnikom v občini Idrija padel voznik kolesa z motorjem in se poškodoval. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in poškodovanega motorista oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Idrija. Pomoč so nudili tudi gasilci PGD Vrsnik in PGD Ledine.

Ob 15.55 je na poti iz Srednje vasi v Bohinju proti Uskovnici, občina Bohinj, vozilo zapeljalo s ceste po brežini in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo proti zdrsu, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo povlekli na cestišče.

Ob 18.40 je na Robovi ulici v Domžalah padel voznik skiroja in se poškodoval. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 20.15 sta v bližini naselja Lokanja vas, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovanim osebam. Reševalci NMP so štiri poškodovane osebe prepeljali v UKC Maribor.

Nesreča v gorah: Ob 15.43 se je na poti čez Prag iz Triglava, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna GRS ekipa z Brnika so ji na kraju nudili prvo pomoč. Pohodnico so s policijskim helikopterjem prepeljali v Mojstrano in predali pristojnim službam. Oseba je preminula.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 106 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 groženj, 3 drzne tatvine, 2 nasilji v družini ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 315 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 270 na območju PU Novo mesto, 41 na območju PU Koper, 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (118), Maroka (70), Bangladeša (36).

Uredništvo