V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 665 klicev, od tega 198 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 65 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 3 vlomi (v enem primeru je ostalo pri poskusu), 6 primerov poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje nasilništva.

Obravnavali  so  15  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  Mostah  je  bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni deli koles. Škoda znaša okoli 600 evrov.
Na  Viču  je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Rog. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prijeta osumljenca drznih tatvin
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so včeraj odvzeli prostost 23 in 33-letniku, ki sta med 20.3. 2023 in 27.3. 2023 v centru Ljubljane izvršila 5 drznih tatvin. Vse tatvine sta izvršila na način, da sta pristopila do oškodovancev, nekatere zamotila z vprašanji in jim iz torbic ali žepov jaken odtujila vrednejše predmete (predvsem mobilne telefone in denarnice). Z dejanji sta povzročila za okoli 3700 evrov materialne škode. Oba osumljena sta bila privedena  k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor.

Prometna varnost
Včeraj okoli  17.30 je na Bavarskem dvoru v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtobus. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval, zoper njega pa  sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 14.30 je cesti od Cerknice proti Staremu trgu prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je zapeljal čez desni rob vozišča in tam trčil v drevo. V nesreči se je lažje poškodoval, zoper njega pa  sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 8.30 je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je vozil po napačni strani kolesarske steze in trčil v kolesarko, ki je vozila pravilno. Oba sta se lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Uredništvo