V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 701 klic, 204 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi  telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Policija nas je obvestila, da so od konca decembra pogrešanega Karola Košiča iz Ljubljane ne pogrešajo več. Pogrešani je bil v mesecu marcu najden mrtev na območju Viča, kar je bilo potrjeno s forenzično preiskavo najdenega trupla. Smrt osebe po do sedaj zbranih obvestilih ni posledica kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.
Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
V okolici Vrhnike so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.000 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na Pesarski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo