V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.627 klicev. Med 670 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 147 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo.

Ob 6.55 je v pokritem vkopu Vodole na avtocesti A1, pred razcepom Dragučova v smeri Šentilja, občina Maribor, tovorno vozilo zadelo pred seboj vozeče tovorno vozilo. Zaradi trčenja je prišlo do požara več vozil. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor in gasilci vseh enot JGS Maribor ter PGD Pernica in Pesnica, skupaj več kot sto gasilcev. Požar treh tovornih vozil so gasilci pogasili. Na kraju je bila tudi mobilna enota ekološkega laboratorija-MEEL. Dve gasilski enoti opravljata gasilsko stražo pri izvleki uničenih vozil. Obveščene so bile pristojne službe, ki so prevzele vse nadaljnje postopke. Pokriti vkop Vodole je huje poškodovan in zaprt za ves promet.

Ob 9.09 se je na cesti Tolmin–Most na Soči, občina Tolmin pripetila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila in motornega kolesa. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Tolmin in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Tolmin na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.13 sta v Spodnjih Stranjah, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so oskrbeli in odpeljali v nadaljnjo oskrbo tri poškodovane osebe.

Ob 17.20 je v naselju Suhor pri Dolenjskih Toplicah, občina Dolenjske Toplice, voznik s kombiniranim vozilom zapeljal s ceste v ograjo, se večkrat prevrnil ter obstal na travniku pod cesto. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem ter odklopili akumulator na vozilu.

Ob 18.07 sta v Šmarci, občina Kamnik, trčila motorist in osebno vozilo, pri čemer je motorist padel in se poškodoval. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi motorista, usmerjali promet, motor umaknili s ceste in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanega motorista odpeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 10 ponarejanj denarja, 9 vlomov, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 104 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 93 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper, ter po 2 na območju PU Maribor in Koper. Med njimi so obravnavali največ, 25 državljanov Afganistana, 23 Bangladeša in 19 Pakistana.

Spletno uredništvo