Vir: Mestna občina Ljubljana

Z novim letom bo parkiranje na v središču mesta Ljubljana dražje za okoli 50 odstotkov. Ljubljanski mestni svetniki so na včerajšnji seji potrdili predlog o zvišanju cen parkirnin v središču mesta.

Z novim letom parkiranje v središču prestolnice občutno dražje

Včeraj so ljubljanski mestni svetniki podprli predlog o zvišanju cen parkirnin v središču mesta. Ura parkiranja v coni 1 se bo podražila z 80 centov na 1,2 evra, v coni 2 pa s 60 na 70 centov. Nespremenjena pa bo ostala cena parkiranja v coni 3, ki znaša 40 centov.

Prav tako pa se bo podražilo tudi dnevno parkiranje na mestnih parkiriščih P+R, in sicer na 1,3 evra, kar je cena ene vožnje z mestnim avtobusom.

Mestni svetniki so podprli tudi odlok, s katerim se podaljšuje plačevanje parkiranja po dnevni tarifi na parkiriščih Sanatorij Emona na Kolodvorski, NUK II. na Emonski pri Križankah, na Metelkovi, na obeh parkiriščih v Tivoliju ter na strelišču na Dolenjski. Namesto med 7. in 19. uro bodo morali vozniki parkirnino plačati med 6. in 22. uro.

Vodja svetniškega kluba SDS Igor Hrovat kritičen do predloga

“Vsekakor ne moremo podpreti zvišanja parkirnin v coni 1, saj gre za kar 50-odstotni dvig cen,” je bil do predloga kritičen vodja svetniškega kluba SDS Igor Horvat. Prepričan je, da za dvig cen ni nobenega razloga, cilj so po njegovih besedah izključno višji prihodki v mestnem proračunu, piše Siol.net.

T. C.