Foto: Posnetek zaslona

Znano je, da Golobova vlada predvideva vzpostavitev štirih novih ministrstev s področja medgeneracijske solidarnosti, regionalnega razvoja, podnebne politike in digitalizacije.

V Sloveniji imamo trenutno 14 ministrstev in tri ministrstva brez resorja, predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob pa je pred kratkim povedal, da bo nova namen dodati še štiri resorje – za podnebne politikemedgeneracijsko solidarnost, digitalizacijo in regionalni razvoj.

Odpadniki, ki so jim ljudje rekli NE, bodo dobili služb

Najverjetnejši mandatar za sestavo vlade Robert Golob bo danes razkril strankarski razrez ministrstev in kandidate za njihovo vodenje. Kot je znano, sta ponudbi za sodelovanje v vladi prejela tudi predsednika strank LMŠ in SAB, Marjan Šarec in Alenka Bratušek, ki sta sicer ostala pred vrati parlamenta. Bratuškova naj bi po pisanju Dela prevzela ministrstvo za medgeneracijsko solidarnost, ki bo prvenstveno zadolženo za upokojence. Regionalni razvoj naj bi tako prevzel Marjan Šarec, za katerega se je sprva govorilo, da je kandidat za obrambnega ministra. 

“Vlada Roberta Goloba ne bo nobena dodana vrednost za Slovenijo”

Na vprašanje, ali bodo dodatna štiri ministrstva pomenila dodano vrednost za Republiko Slovenijo, je po mnenju prodekana Evropske akademije znanosti in umetnosti dr. Boštjana M. Turka mogoč zelo enostaven in natančen odgovor. Glede na to, da vlada Roberta Goloba ne bo nobena dodana vrednost za Slovenijo, tudi štiri dodatna ministrstva ne morejo ničesar prispevati. “Gre zgolj za zaposlovanje ljudi, ki so jim volivci rekli ne in sedaj prihajajo skozi stranska vrata nazaj v prvi plan,” je ocenil Turk, ki meni, da je to zelo slabo.

Ampak očitno slovenski volivec ni dozorel do te stopnje, da bi razumel, kaj je to država in kaj je to upravljanje z državo. “Tako da se zdi, da lahko Golob glede na svoj volilni rezultat – katerega pravilnost je sicer vprašljiva – lahko počne, karkoli želi,” je komentiral Turk in dodal, da gre to seveda v škodo Republike Slovenije.

Preberite tudi: 

(Video) Razmetavanje z denarjem: Slovenija bo imela trikrat več ministrov kot jih ima Švica