Foto: Posnetek zaslona

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je potrdil informacije, da so se v drugih koalicijskih pogajanjih na ravni predsednikov strank dogovorili o okvirnem razrezu resorjev.

Predsedniki Gibanja Svoboda Robert Golob, SD Tanja Fajon in Levice Luka Mesec so potrdili informacije, da je SD dobila štiri ministrska mesta, Levica tri, ostalo pa bodo zasedli kadri iz kvote Gibanja Svoboda. Resorjev pa očitno ne bodo toliko rezali, kot jih bodo širili – kar seveda pomeni večjo potrošnjo denarja. Glede na to, da smo že z vsaj eno nogo v krizi, se takšno ravnanje ne sliši najbolj racionalno oz. ekonomično.

Predsedniku stranke Gibanje Svoboda se očitno zdi, da bo prihajajoča vlada rabila še več ministrstev. Nova vlada bo okrepila štiri resorje – za podnebne politike, medgeneracijsko solidarnost, digitalizacijo in regionalni razvoj. Imena ministrske ekipe bodo znana prihodnji teden, je pojasnil Golob.

“Prepričan sem, da živimo v časih, ko bomo morali začeti izvajati spremembe, ker nas k temu priganja čas. Sprememb pa, ne da v to nekaj vložiš, ne moreš izvajati niti v politiki,” je povečanje števila resorjev komentiral Golob. Na kakšen način vlaga Golob, smo med drugim videli v zgodbah z Istrabenzom – najraje s tujim denarjem.

“Nova vlada bo torej imela kar 21 ministrov kar je trikrat več kot jih ima švicarska,” je na Twitterju komentiral dr. Matej Lahovnik, nekateri se čudijo, da niso razmišljali o ministrstvu za ples, spet drugi kako so spregledali potrebo po ministrstvu za boj proti dezinformacijami.

Kdo naj bi prevzel resor za podnebne spremembe še ni znano, je pa znana astrologinja Ema Kurent na Facebooku namignila, da je bil najverjetneje ustanovljen na pobudo stranke SD – ta je namreč imela v predvolilnem načrtu tudi ureditev nihanja in plimovanja morja. “Del te vlade bi rad luno prestavil, ja za to pa res rabimo najmanj še en vladni resor, razumljivo,” je hudomušno dodala astrologinja.

Preberite tudi:

Tuji mediji pod vprašaj postavljajo pravni ugled morebitne ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan

U. C.