Vir: Nova24TV

Novinarki javne RTV Slovenija Euginiji Carl gre očitno v nos oddaja Panorama, ki je na sporedu od 30. maja na drugem programu TV Slovenija, in obravnava izbrane dnevne dogodke iz Slovenije in sveta.

Carlova, ki slovi po svojih pikrih in neokusnih izjavah, tudi na račun lastnih sodelavcev, si sedaj po prvorazredno še domišlja, da se bo sama odločala, kaj bo in česa ne bo počela, tudi mimo vodstva zavoda. Na Facebooku je namreč sporočila, da niti slučajno ne misli prispevati k ustvarjanju nove oddaje Panorama.

“Dopisniki smo dobili “befel”, da moramo delati tudi za Panoramo. Niti mrtva!” je Eugenija Carl zapisala v odzivu na svoji Facebookovi strani.

Carlova si očitno domišlja, da si kot prvorazredna, čigar delo povrhu financirajo slovenska gospodinjstva, lahko izbira, kaj bo ustvarjala in česa ne.

Na zapis se je odzval dolgoletni novinar in urednik

Dolgoletni novinar in urednik Peter Jančič je v zvezi s tem komentiral: “V službi sem bil na Večeru, Delu, pri spletnem časopisu, Siolu, bil sem član sveta RTVS in pozneje programskega sveta RTVS, a na primer, ko bi kdo kaj takega zapisal, še nisem naletel. Mrtvih nihče ne more prisiliti k ničemur, kako ji pade na pamet.”

Kruti komentarji na račun sodelavcev

V preteklosti je Carlova napisala že marsikateri krut komentar na račun svojih sodelavcev. Med njenimi žrtvami so se znašli Jože Možina, Nejc Krevs, Rosvita Pesek, celo Tanja Starič.

Možino in enega izmed njegovih intervjujev je celo dobesedno raztrgala z naslednjimi besedami: “Dodajam: Intervju, ki potrebuje najbližji kontejner za nevarne odpadke”.

Krevsa, ki je bil kritičen, da je njegov intervju z izraelskim veleposlanikom cenzurirala takratna odgovorna urednica Manica Janežič Ambrožič, pa je žaljivo označila kot mlečnozobca. Zapisala je namreč: “Ko mlečnozobec povprečnega novinarstva, a očitno eksplodirane ambicioznosti in ega, javno vrešči o cenzuri, ki seveda to ni bila, se TV (škodljive) bizarke pišejo kar same.”

Na Staričevo se je Carlova spravila, ker jo je očitno zmotilo, kako je v oddaji gostila Aleksandro Pivec in nekdanjo poslanko SMC Matejo Udovč, ki je prestopila v njeno stranko. Ustvarjalce oddaje Odmevi je namreč obtožila, da naj bi “furali propagando za satelite”.

Peskova je med tistimi, ki je Carlovi dala vedeti, da ima dovolj njenih metod javnih kritik svojih sodelavcev. “Evgenija, žal mi je. Dovolj te imam,” je dejala, potem ko se je Carlova obregnila ob poročanje Peskove v zvezi z odstopom Mira Cerarja z mesta premierja. Zmotilo jo je namreč, da je prek telefona gostila tudi prvaka opozicijske SDS Janeza Janšo. Ni namreč nobena skrivnost, da Carlova Janše preprosto ne prenese, tega pa tudi ne poskuša skriti.

Preberite tudi: 

Ali predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ponuja nezakonito pravno pomoč?

U. C.