V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 558 klicev, 169 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 5x nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače in druge predmete. Povzročeno je bilo za okoli 200 evrov škode.
V Ivančni Gorici je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar in tobačne izdelke. Povzročil je za več tisoč evrov škode.
V Mostah je neznani storilec vlomil v specializirano trgovino in odtujil cestno kolo in električni skiro. Povzročil je za nekaj tisoč evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zvečer so policisti v Logatcu, ustavili vozilo romunskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je romunski voznik v vozilu prevažal 3 tujce (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na Aškerčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja ni upošteval znaka rdeče luči in zapeljal na cesto, vanj pa je trčil voznik osebnega vozila. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je v krožišču na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v krožišču odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 9. uri se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Po trčenju je njeno vozilo odbilo in trčilo še v vozilo voznika ki je stal v križišču. Pri tem sta se udeležena voznika in potnika v vozilih lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Spletno uredništvo