Po potrditvi vašega Zakona o dolgotrajni oskrbi na referendumu je minister Simon Maljevac med drugim napovedal svetlo prihodnost sistema dolgotrajne oskrbe za vse, ki jo ali jo še bodo potrebovali.

Vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Jelka Godec je na ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s sistemom dolgotrajne oskrbe.

Poslansko vprašanje v celoti objavljamo v nadaljevanju.

Po povečanju vladnega aparata oziroma reorganizaciji vlade ste prevzeli vodenje Ministrstva za solidarno prihodnost, eno izmed področij, ki so jih prenesli na vaše novoustanovljeno ministrstvo, pa je tudi dolgotrajna oskrba.

Po sprejetju novega Zakona o dolgotrajni oskrbi na vladi ste povedali, da gre za največji korak v zadnjih 30 letih, pri čemer ste očitno hitro pozabili, da je bil prvi zakon o dolgotrajni oskrbi že sprejet v času prejšnje vlade, ki jo je vodil Janez Janša. A ker vam politični prestiž in nabiranje točk očitno pomenita več kot karkoli drugega, ste prvi zakon ukinili in sprejeli svojega.

Po potrditvi vašega Zakona o dolgotrajni oskrbi na referendumu ste med drugim napovedali svetlo prihodnost sistema dolgotrajne oskrbe za vse, ki jo ali jo še bodo potrebovali.

Glede na vse navedeno me zanima:

  1. Koliko novih postelj v okviru sistema dolgotrajne oskrbe ste zagotovili v času vašega ministrovanja?
  2. Koliko novega kadra v okviru sistema dolgotrajne oskrbe ste zagotovili v času vašega ministrovanja?

Spletno uredništvo
Vir: Poslanska skupina SDS