Danes se je na odprto pismo vodje poslanske skupine SDS Jelke Godec odzvala predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič

V petek 19. maja je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec na predsednico parlamenta mag. Urško Klakočar Zupančič naslovila odprto pismo glede stališča o ravnanju podpredsednice Državnega Zbora Nataše Sukič, ki se je priklenila na prosilca za mednarodno zaščito in preprečila uradno dejanje uradni osebi.

Spomnimo da je bila v preteklem tednu predvidena deportacija dveh prosilcev za mednarodno zaščito na Hrvaško. Ob tem dejanju se je pred Azilnim domom zbrala skupina ljudi, ki je protestirala proti tej izročitvi. Med protestniki je bila tudi podpredsednica parlamenta Nataša Sukič, ki se je celo z verigo priklenila na enega od prosilcev, ki bi moral biti deportiran. S tem dejanjem je preprečila uradno dejanje uradni osebi, kar predstavlja nedopusten poseg v opravljanje uradnih nalog skladno z veljavno zakonodajo.

Prav zaradi zgoraj navedenega dejanje je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec na predsednico Državnega zbora Klakočar Zupančičevo naslovila odprto pismo.

PREBERITE TUDI:

Ali bo Klakočar Zupančičeva naznanila sum storitve kaznivega dejanja podpredsednice parlamenta Sukičeve?

V pismu je Godčevo zanimalo, ali je bila predsednica parlamenta o udeležbi podpredsednice na protestu in priklenitvi na azilanta predhodno obveščena in kakšno je njeno stališče glede tega dejanja. Prav tako je Godčevo zanimalo, ali bo od podpredsednice zahtevala pojasnila in predvsem ali bo naznanila sum storitve kaznivega dejanja po 299. in 257. členu Kazenskega zakonika.

Predsednica Državnega zbora Klakočar Zupančičeva se je danes na odprto pismo odzvala in med drugim zapisala, da bo izpostavljeno temo v odprtem pismu uvrstila na delovni posvet z vodji poslanskih skupin, ki naj bi bila predvidoma po 5. juniju.

Pismo objavljamo v celoti:

Odgovor na odprto pismo

 

Uredništvo