Foto: PU Koper

Ljubljanski prometniki so v tem tednu pri kontroli prometa zaznali voznika, ki je storil cestno prometni prekršek in nezanesljivo vozil, zato so z njim opravili postopek.

Vozil pod vplivom različnih drog

Med postopkom je hitri test pokazal, da je voznik vozil pod vplivom različnih prepovedanih drog, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Foto: PU Ljubljana

Prav tako so policisti med postopkom ugotovili, da ima voznik pri sebi okoli 200 gramov prepovedane droge heroin, 250 gramov snovi, ki se uporablja za povečanje volumna prepovedane droge, ter manjšo količino prepovedane droge rastline konoplje skupaj z mlinčkom. Predmeti so mu bili zaseženi in poslani v analizo.

Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje, na podlagi odredbe sodišča pa je bila opravljena hišna preiskava, vendar novih predmetov niso odkrili. Osumljeni je bil priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Odrejen mu je bil hišni pripor.

(Video) Znane podrobnosti grozljivega napada na žensko v središču Ljubljane

T. C.