Foto: Posnetek zaslona

Na javni RTV SLO so tokrat intervju naredili kar z znanim levičarskim aktivistom in neuradnim organizatorjem petkovih protivladnih protestov Jašo Jenullom in ga prikazali kot borca za demokracijo.

RTV Slovenija je z intervjujem frontmana petkovih protestnikov Jaše Jenulla prestopila rubikon okusnega

Tokratni gost nedeljske oddaje Intervju je bil frontman petkovih protestov Jaša Jenull, katerega je voditeljica Ksenija Horvat, kljub dejstvu, da je večkrat kršil zakon, predstavila kot borca proti eliti in za demokracijo. 

Skozi intervju se je vlekla rdeča nit kjer so petkovi protesti prikazani kot kulturno umetniški dogodki z Jenullom kot tvornim režiserjem širokega spektra. Šlo naj bi za miroljubne proteste, kjer so nastopali z lutkami, nenasilnimi gesli.

(Video) Strašljivo! Kaj si je tokrat privoščil Jenull in njegova druščina

Jaša Jenull sicer zanika, da je z demonstracijami začel zaradi izgube privilegijev, saj je dejal, da “že pet let ni dobil nobenih sredstev, saj je preveč birokratičnih ovir, najlažje nam je, da sami financiramo projekte”, je izjavil frontman petkovih protestov, ki ima očitno več kot dovolj pod palcem, da si lahko privošči gledališke predstave sredi belega dne med tednom.

Ko reče to Svetlana Makarovič, je umetnost, ko to izjavi Janša – se gre protestirat

Kako daleč segajo dvojna merila Jenulla, dokazuje že njegova izjava, da se je pobude za demonstracije odločil po enem od tvitov Janeza Janše, ki je zanikal še eno od mnogih nebuloz novinarjev na RTV Slovenija, in sicer višanje plač nekaterim ministrom. “Ne širite laži. Plačujemo vas za to, da v teh časih informirate, ne pa zavajate javnost. Očitno je vas preveč in ste predobro plačani,” je takrat zapisal, to pa naj bi Jenulla pognalo “v boj za demokracijo” hkrati pa se poraja dvom v njegovo zanikanje, da se ni šlo za izgubo privilegijev, ko je bil očitno ravno “denar” za Jenulla sprožilec. In medtem, ko so absolutno normalne besede spodbudile Jenulla v proteste, po drugi strani vulgarno pesniško zbirko Svetlane Makarovič, označi kot enostavno “jezno brutalno oblikovano pesniško zbirko”, ki se njemu zdi popolnoma v redu. To je v redu, ko pa Janša na dostojen način zanika laži, pa se gre protestirat?

Zanikati, da si del priviligirane elite in hkrati ravnodušno trditi, da ti je izpolnjevanje dokumentacije za pridobivanje finančnih sredstev odveč in nepotrebno, saj si lahko privoščiš financiranje skakanja v dolgih “gatah” po ulici, sam, je kontradiktorno.

Skratka intervju nam je predstavil režiserja petkovih protestov, ki pa je neodgovorna oseba, saj protestov ni ustrezno prijavil in varoval in kot je dejal računov za varovanje teh »dogodkov« nikakor ne mara poravnati, kar je norčevanje iz poštenih Slovencev in inteligence gledalcev, ki so morali prenašati ta agitprop za denar vseh nas.

Preberite tudi: 

(Video) Poglejte kako je Jenull na včerajšnjem protestu ponovno provociral policiste

T. C.