Foto: Twitter (Posnetek zaslona)

Elektrooligarh in vodja Gibanja Svoboda Robert Golob je svojo politično aktivacijo začel graditi na krhkih temeljih, ki jih z lažmi še dodatno spodkopava.

Golobu se očita nezakonita plača in nagrade, laganje o omenjenih visokih dohodkih, njihovo prikrivanje z različnimi izgovori. Za domnevno korupcijske nečiste posle na Neretvi je obtožil Bošnjake, za skrivanje dohodninske napovedi si je izmislil nov izgovor, o obtožbah o odprtju računa v Romuniji pa trdi, da so mu ukradli identiteto?!

Absurdne Golobove navedbe je na družbenem omrežju komentiral tudi urednik Planet TV Mirko Mayer, ki je zapisal, da Golobove laži postajajo scenarij za znanstvenofantastični film.

Golobove zgodbe “smrdijo do neba”

“Kdo v svetovnem merilu pa je Golob, da bi mu v Romuniji ukradli identiteto in odprli lažni račun v podružnici avstrijske bančne skupine? Je sodelavec tujih obveščevalnih služb?”, se je na družbenem omrežju Twitter spraševal Mirko Mayer, ki je povzel v enem stavku točno to, kar se sprašuje vsa slovenska javnost ta trenutek o naslednji zadevi.

Foto: Twitter

“Ukradli so mi identiteto v nekem romunskem zakotnem mestu.” In naj opomnimo, da je račun v tujini začel omenjati sam, ko je na dan prišla njegova afera v BiH in takrat ukradene identitete ni omenjal. “To seveda pomeni, da od začetka ni iskren. To smrdi do neba,” meni Mayer.

Kot iz scenarija znanstvenofantastičnega filma

Ne pretiravamo, če rečemo, da se to res sliši kot iz scenarija znanstvenofantastičnega filma, ker je na prvem mestu vprašanje, zakaj bi sploh kdo nekdo ukradel identiteto Robertu Golobu.

Vsi se zavedamo natančnosti bank pri odpiranju računa, vsekakor se take stvari urejajo osebno, kjer komitent osebno pride na mesto izvedbe, pri tem pokaže potni list, se identificira. “Glede odprtja: banke so pedantne, želijo videti komitenta, njegov podpis, potni list”, je kot piko na i opravičil svoj dvom v resničnost Golobove trditve tudi Mayer.

Po Golobovih besedah pa naj bi romunska banka takoj, ko so jo obiskali njegovi odvetniki, račun sama zaprla, kar pa je bil po Mayeryevih besedah Golobov “salto mortale”, saj “podobno kot pri odprtju računa: nobena banka ne bo kar tako zaprla računa na svojo roko.”

Ker je njegova panika v zanikanju računa v tujini tako nerazumljiva, jo Mayer v tvitih skuša pojasniti z dejstvom, da je “GEN-I pod Golobovim vodstvom v Romuniji odprla hčerinsko podjetje jeseni leta 2009. Pol leta po tem, ko je bosanski Avaz objavil posnetek, ki Goloba povezuje s posli na reki Neretvi. Morda je zato še pred našim razkritjem BiH “afere 15 odstotkov” v paniki začel o računu v tujini”, je zapisal Mayer, kar pa še dodatno vzbuja dvom v njegovo domnevno izmišljeno zgodbo o kraji identitete.

Pri tem je Mayer dodal tudi kritiko Delu, ki je o tem poročal: “Če sem ciničen, so mu očitno ukradli ime, denarja pa ne. Mislim, da smo s tem kvazi odgovorom za Delo dosegli dno. Vse vas ima za norce.”

Preberite tudi: 

Saj ni res, pa je! Golob bi omejil količino mesa na vašem jedilniku