Foto: Twitter (posnetek zaslona)

Na včerajšnjem težko pričakovanem televizijskem soočenju na Kanalu A, kjer so se ostali kandidati prvič soočili s predsednikom vlade Janezom Janšo, je predsednik Gibanja Svoboda in elektro oligarh Slovenke in Slovence šokiral s svojo izjavo.

Med drugim je beseda tekla tudi o posledicah vojne v Ukrajini in predlogih o rešitvah, kako ublažiti posledice.

Robert Golob več kot očitno nima jasnega vpogleda v situacijo, saj nas njegovo stališče vrača v čase socializma. Rešitev, ki jo je predlagal je omejitev živinoreje in konzumacije mesa, s tem bi Golob posegel v svobodno izbiro posameznika, saj bi konzumacijo mesa omejil na pet dni v tednu.

Dejal je namreč naslednje: “Živinoreja in konzumacija mesa sta preveliki. In samo en dan ali dva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil.” 

 

Izrečeno iz Golobih ust seveda ni ostalo neopaženo pri državljankah in državljanih, zato so se pričakovano na Twitterju usuli komentarji v smislu: “Meso bo za vse. Po sistemu par-nepar. Za navadno rajo seveda. Golob ostaja pri jastogih in kaviarju. Enako kot sončne elektrarne za vse, le za njega ne”; “To nakladanje sem poslušal pred cca 20 leti, na nekem vegi dogodku. Samo Golob je malo pomešal stvari. Res je živinoreja energetsko zelo potratna. Po drugi strani pa je hrana (beljakovine) neživalskega izvora veliko dražja in še veliko E-jev”; “Golob pravi o mesu … Kaj pa tam, ko že do sedaj jejo meso le enkrat na teden? Golob ima rešitve samo zase in njemu podobne. Davčno napoved naj pokaže, ko se je lotil politike! Ali ima on posebna merila? Mu bomo že volilci odmerili, kam naj gre!”.

Preberite tudi: 

(Video) Jelinčič brez dlake na jeziku: Golobu ne gre za Slovence, njemu gre za svoj žep

U. C.