Foto: Twitter

Na generalni policijski upravi so sprejeli odločitev, da bodo zaradi kadrovske podhranjenosti, s prvim avgustom začasno ukinili tri enote avtocestne policije. Od štirih enot avtocestne policije po omenjeni odločitvi tako ostaja le še ljubljanska. Koprsko, celjsko in mariborsko enoto avtocestne policije bodo s ponedeljkom začasno napotili na postaje prometnih policij na območjih, kjer so bile ustanovljene.

Rušenje vsega dobrega, kar je naredila Janševa vlada, se nadaljuje. Nekdanji notranji minister Aleš Hojs odločitev obsoja, rekoč, da gre samo še za eno v seriji slabih odločitev.

Vlada Janeza Janše se je zavedala, da znajo biti razmere na avtocestah kritične in s tem namenom ustanovila avtocestno policijo, ki bi skrbela za bistveno izboljšanje varnostnih razmer na visokoobremenjenem avtocestnem križu, preprečevala nesreče in s tem velike gospodarske škode za državo, skrbela za pretočnost še posebej v času turistične sezone ter ugotavljanje in preprečevanje kriminalnih dejanj.

Zgodilo se je več hudih prometnih nesreč s smrtnim izidom, ki so za več ur zaprle avtocestne odseke in povzročile prometne infarkte. Vsakodnevne nesreče, zapore, predrzna vožnja, tovornjaki, ki nič več ne upoštevajo prepovedi prehitevanja – vse to zahteva specializirano enoto policije, ki bo nadzorovala izključno avtocestne prekrške.

Da je specializirana avtocestna policija potrebna, so prej potrjevale študije več delovnih skupin, ki so jih prej imenovale leve vlade. A očitno je za aktivistično ministrico Tatjano Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava bolj kot dobrobit za državljane pomembno, da sledita politični liniji brezkompromisne destrukcije vseh dobrih ukrepov, ki jih je začrtala Janševa vlada, piše Nova24TV. 

Preberite tudi: 

(Video) Zaradi Golobovih nasvetov zdravstvena stroka naravnost zgrožena

U. C.