Foto: Twitter

Golobova vlada gre pri svojem načrtu kadrovanja dobesedno “preko trupel”, za namene kadrovskega cunamija pa so pripravljeni javnosti ponuditi tudi najbolj absurdne razloge za razrešitve vodstev državnih podjetij.

Včeraj je nadzorni svet Pošte Slovenije Tomaža Kokota razrešil z mesta generalnega direktorja te državne družbe, so po koncu seje potrdili na Pošti Slovenije.

Razlogi za razrešitev so naravnost absurdni

Nadzorni svet, ki ga vodi Urška Kežmah je namreč ocenil, da je nujno v družbi spremeniti organiziranost in poslovanje na način, ki bo družbi zagotovil primerno ohranitev obstoječega tržnega deleža.

»Znanja, veščine in sposobnosti generalnega direktorja Tomaža Kokota so bila ustrezna v stabilnem poslovnem okolju, v novem poslovnem okolju pa, zaradi spremenjenih poslovnih okoliščin, ki terjajo spremembo organizacije in poslovnih procesov, ta niso več zadostna,« je zapisala v obrazložitev sklepa.

Pošta Slovenije je pod Kokotom v letu 2021 dosegla enega najboljših poslovnih rezultatov v zadnjih letih. Čisti dobiček so presegli za več kot 10 milijonov evrov. Je pa prekletstvo Tomaža Kokota to, da je član SDS in to je za levico dovolj, da se “sovražni element” odstrani ne glede na rezultate korporativnega upravljanja državnih podjetij. Denarni tok mora namreč preusmeriti v njihove žepe in za vzdrževanje vzporednega mehanizma.

Kaj so zapisali nadzorniki v obrazložitev sklepa o razrešitvi, si lahko preberete spodaj:

Preberite tudi: 

(Video) Vas zanima, kako so v praksi videti dvojna merila predsednice državnega zbora?

U. C.