Foto: Twitter (posnetek zaslona)

Spomnimo, da je predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob je že na predvolilnem soočenju predlagal, da bi podražitve reševali tudi z zmanjšano konzumacijo mesa. 

 “Živinoreja in konzumacija mesa je prevelika in samo en dan ali dva dneva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil, pšenice za živinorejo v Sloveniji,” je med drugim na predvolilnem soočenju dejal Robert Golob.  Včeraj pa je elektro tajkun ponovno napovedal, da bo situacija v Ukrajini na Slovenijo vplivala manj, kot smo mislili, vendar pa je vseeno v stilu nutricionista napovedal, da bomo nekatere izdelke morali začeti opuščati in se prehranjevati bolj zdravo. 

“Elektro tajkun Robert Golob še vedno vztraja pri brisanju mesa z jedilnikov. Očitno je svoboda to, da ti država posega v jedilnik in ukazuje, kaj lahko ješ in česa ne,” je na Twitterju zapisal Nejc Brence.

Je pa Golob v sinočnji oddaji tudi napovedal, da bodo cene energentov po vzpostavitvi vlade regulirali. Ocenil je, da so glede na cene v sosednjih državah trenutne cene pogonskih goriv v Sloveniji previsoke. “Možno je regulirati cene na tak način, da bodo šoki znosni,” je dejal in dodal, da pričakuje, da bodo prodajalci dolgoročno stabilizirali cene.

Ob vsem tem je seveda treba omeniti, da je regulacijo in stabilizacijo cen napovedal dva dneva po tem, ko je Gen-I sporočil, da bodo julija plin podražili tudi za stare stranke, po poročanju N1 bo cena višja za kar 85 odstotkov. Novim odjemalcem so za 85 odstotkov ceno podražili že februarja, piše Nova24TV. 

“Ko je vlada RS ob hitri rasti cen naftnih derivatov te omejila do konca aprila, so v KUL-u in na POP-u oz. Golob TV-ju jokali, da bodo trgovci propadli. Po padcu cen nafte na svetovnih trgih in koncu regulacije iz istih logov jok, da bodo propadli prevozniki in kmetje. Za Goloba je bila regulacija cen najprej predvolilni bonbonček. Nato le po nekaj dneh napoved, da bodo sedaj pa enkrat v prihodnosti oni regulirali – in cene spet gor. Zmedo bomo uredili že danes,” je na Twitterju komentiral premier Janez Janša.

Preberite tudi: 

Saj ni res, pa je! Golob bi omejil količino mesa na vašem jedilniku

T. C.