Foto: Posnetek zaslona

Glavni akter afere Fotopub Dušan Josip Smodej je vendarle stopil pred kamere in v pogovoru za oddajo Tarča priznal, da sta imela z Romanom Uranjekom podobne spolne fantazije. “Midva sva se tisto noč pred njegovim samomorom še videla, o samih razlogih za njegov samomor pa ne morem sklepati,” je dejal Smodej.

Smodej deviantnih nagnjenj ne zanika

Kot je pojasnil, ga policija do zdaj še ni obiskala. “Ne, policija me ni obiskala, vse, kar vem o tej preiskavi, je to, kar sem prebral iz medijev,” je povedal Smodej, ki zanika, da bi katerokoli dekle kadarkoli prisilil v neprostovoljen spolni odnos.

Smodej ne zanika svojih deviantnih nagnjenj in zapisov, ki jih je pošiljal dekletom. V enem od zapisov opisuje, kako bi dekle priklenil na radiator v kleti na Tivolski. »Je resničen, gre za seksualno fantazijo, ki je del enega daljšega pogovora, ki je vzet iz konteksta. A gre le za fantazijo. Moje spolno življenje je dosti razburljivo in nenavadno. Imel sem veliko različnih izkušenj.«  Je pa dodal, da jih ne gre posploševati.

Foto: Posnetek zaslona

Povedal je tudi, da sta bila z umetnikom Romanom Uranjekom zelo dobra prijatelja in da se je z njim srečal tudi v noči, preden je ta storil samomor.

»O njegovih razlogih pa ne morem govoriti. Pogovarjala sva se o mojem problemu in o tem, da moram verjetno za nekaj časa iti iz Slovenije. Da se ne bo ustavilo, da se je ustvarilo neko javno mnenje o meni,« je dejal in da mu ni deloval pretirano zaskrbljen.

“Pogovarjala sva se o mojem problemu, o tem, da moram verjetno za nekaj časa iti iz Slovenije, dal mi je neko podporo. O njem kaj zelo veliko nisva govorila,” je dejal in dodal: “Torej o problemu tega, da sem bil obtožen, česarkoli sem bil obtožen, in da se to ne bo utišalo samo od sebe in da pač moram za nekaj časa iti.”

“Na koncu sva se objela, si rekla, da se zdaj nekaj časa ne bova videla”

Na vprašanje, zakaj bi odšel, če ni kriv, je odgovoril:

“Zato, ker je javno mnenje ustvarjeno, kakršno je s strani medijev. Proti meni ni nobene ovadbe, proti meni ni celo nobene obtožbe na policiji, ampak mediji so ustvarili, kar so ustvarili, najprej socialni mediji in potem seveda tudi preostali mediji. Tako da tukaj v bistvu se je ustvaril neki prostor, v katerem trenutno ne morem živeti.”

Smodej je potrdil, da pozna Luko Mesca, da se je udeležil nekaterih njegovih predstav Policija po smrti Uranjeka ni našla njegovega telefona. Tudi Smodej je telefon zamenjal, so še poročali v oddaji Tarča.

Preberite tudi: 

(Video) Pričevanje deklet: To vse se je dogajalo v kleti Fotopuba. Na razstavi v Fotopubu ujet tudi minister Luka Mesec

T. C.