Vir: PU Ljubljana

43-letni Ljubljančan je osumljen roparske tatvine na območju Šiške. Po poročanju policije naj bi 43-letnik v Šiški vlomil v kombi in ukradel orodje. Policisti so le nekaj dni kasneje zaradi prometnih prekrškov osumljenca ustavili na območju Ljubljane. Pri njem so opravili hišno preiskavo in našli ukradene predmete. V kolikor prepoznate predmete s fotografij, to nemudoma poročite policiji.

 

Policisti so bili v soboto obveščeni o roparski tatvini na območju Šiške. Oškodovanec je zalotil dva neznanca, ki sta vlomila v njegov kombi in mu ukradla orodje. Ko sta neznanca opazila lastnika, ki se jima približuje, sta pobegnila v osebno vozilo znamke Renault Senic, ter se s kraja odpeljala, pri tem pa skoraj povozila oškodovanca, ki je želel vozilo ustaviti. Odtujila sta ročno orodje in s tem povzročila približno 500 evrov škode.

Eden izmed osumljencev, 43-letni Ljubljančan, je bil 10. marca z istim vozilom zaradi cestno prometnih prekrškov ustavljen na območju Ljubljane. Na vozilu je imel ukradene registrske tablice, vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nadaljevanju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je utemeljeno osumljen tudi prvo opisanega kaznivega dejanja in še enega kaznivega dejanja tatvine orodja na območju Most. Na podlagi dobljene odredbe sodišča je bila v nadaljevanju opravljena hišna preiskava, kjer so bili najdeni predmeti, večinoma ročno električno in baterijsko orodje. Sumi se, da predmeti izvirajo iz podobnih kaznivih dejanj tatvin iz gradbišč, gradbenih kontejnerjev in vozil na širšem območju Ljubljane. Osumljenec je bil zaradi sumov kaznivih dejanj roparske tatvine, velike tatvine in prikrivanja priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Zoper njega vodimo tudi prekrškovni postopek. Drugi osumljenec prvoopisanega kaznivega dejanja še ni znan.

Vir: PU Ljubljana

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Policisti naprošajo vse morebitne oškodovance, ki prepoznajo orodje iz priloženih slik, da o tem obvestijo policijo na št. 113, najbližjo enoto policije ali Policijsko postajo Ljubljana Vič na številko 01 470 09 60.