zurnal24.si

Policisti s PU Ljubljana so bili včeraj obveščeni, da je v sredo okoli 11. ure na območju Viča do stanovanjskega bloka starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec dostavnega podjetja s pošiljko za prevzem. Tako je zvabil oškodovanko in objekta v tem času pa preiskal prostore stanovanja, ter odtujil gotovino. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opozorilo policije

Storilci svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo. Ker so žrtve običajno starejši občani, ki so pogosto premalo previdni, apeliramo na vse družinske člane in ostale znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjate in jih na nenavadne obiskovalce večkrat opozorite. Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. 

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila). 

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Preberite tudi: 

Policija išče roparja: Prodajalcu je zagrozil s predmetom in zbežal z denarjem

T. C.