Na Mestni občini Ljubljana so skupaj z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje, ki jo vodi častna meščanka Anita Ogulin, ustanovili donacijski sklad za zbiranje sredstev pomoči tistim, ki so v poplavah izgubili vse bivalne prostore.

Letošnje poletje so zagotovo zaznamovale različne vremenske ujme, najhujše posledice pa so pustile poplave in za njimi plazovi, ki so ljudem odnesle domove in premoženje. Mnogi med njimi so izgubili ne samo premoženje, temveč tudi spomine.

Svojo podporo lahko izkažete z nakazilom s spodnjimi podatki ali s slikanjem QR kode, ki jo najdete v priponki na koncu strani:
ZPM Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 1303 865 (Addiko Bank d.d.)
BIC: HAABSI22
Koda namena: CHAR
Namen: POMOČ ŽRTVAM POPLAV LJUBLJANE
Sklic: SI00 715

Sredstva za urejanje bivalnih površin

Zbrana sredstva bodo namenjena urejanju bivalnih površin – pritličja in višja nadstropja, kleti so izvzete, prejeli pa jih bodo lahko lastniki hiš, ki v njih živijo, in ne najemodajalci.

Zbrana sredstva bo ZPM razdelila med prebivalce glede na zbrane podatke. Načeloma je kriterij neto dohodek celotnega gospodinjstva, in sicer: v primeru do 1.500 EUR prihodka se sofinancira 75% stroškov obnove sten in tlakov, nad tem zneskom pa 50 %. Sredstva bodo prejeli izvajalci in ne stanovalci. Posamezniki, ki si to lahko privoščijo, se lahko solidarnostno tej pomoči odpovejo v korist sosedov.

Posebna komisija za dodeljevanje pomoči

 Ustanovili bodo komisijo, ki jo bodo sestavljali:

– do pet predstavnikov ulice, ki bodo lahko ocenili nastalo škodo,
– do trije predstavniki ZPM, katerih član bo tudi predsednik komisije;
– do trije predstavniki Mestne občine Ljubljana.

Glede na zbrana sredstva, bodo socialno šibkejši po potrebi na predlog komisije dobili še dodatno pomoč.

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje je nevladna in humanitarna organizacija, ki deluje že več kot 60 let. Prizadeva si za uresničevanje otrokovih pravic, ustvarja programe za otroke in mladostnike, skozi katere širi vrednote spoštovanja in solidarnosti, ter ustvarja programe za kompetentno starševstvo. Zadnjih 25 let se osredotoča tudi na celostno pomoč in podporo družinam v stiski, s ciljem omogočati otrokom spodbudne možnosti za zdrav razvoj.

 

 

Spletno uredništvo
Vir: MOL