Vir: Twitter

V zadnjih dveh dneh je osrednja tema slovenskih medijev postala poslanka Alenka Jeraj, potem ko je na Twitterju objavila novico iz dveh profilov. Po mnenju in poročanju  osrednjih medijev naj bi šlo celo za afero. Poslanka SDS Alenka Jeraj je namreč začela svoj tvit pisati s profila, ki ne razkriva njene identitete, nadaljevala pa ga je s svojega uradnega profila. Tako je razkrila, da je lastnica dveh profilov, kar seveda ni nič nenavadnega niti spornega. Poslanka SDS v resnici ni tvitnila nič spornega, opisovala je zgolj smučanje na Rogli.

Tvit, ki je sprožil val novih odkritij

Kot kaže pa je tvit poslanke Jerajeve sprožil plaz novih odkritij. Po poročanju Požareporta naj bi štab Alenke Bratušek celo zlorabil profil pokojnega poslanca Franca Kramarja. Izkazalo pa se je tudi, da prek lažnega Twitter profila Bratuškova in generalni sekretar SAB Jernej Pavlič promovirata stranko in napadata njene nasprotnike.

Stranka SAB naj bi zlorabljala profil pokojnega poslanca?

Ko je Bojan Požar objavil tvit, da je Bratuškova takoj po Kramarjevi smrti že spraševala, kateri odbori so zdaj prosti, se je na tvit odzvala domnevna Marta Kocjančič.

“Bojan Požar celo življenje laže o Francu Kramarju, še po smrti ga zlorablja za svoje bolane laži! Počivaj v miru! Kaj si je mislil Kramar o njem, si pa lahko preberete,” je zapisala Marta oz. bolj verjetno bolj verjetno Bratuškova in dodala Kramarjev zapis, iz katerega je jasno razvidno, da je bil ustvarjen pred sedmimi minutami. Razen, če spoštovani gospod Kramar ni tvitnil iz onostranstva, je več kot očitno, da je imel dostop do njegovega profila nekdo drug. Toliko o zlorabljanju pokojnih za svoje laži, kajneda.

Vir Twitter

 

Naj navedemo še dejstvo, da je bil lažni profil namišljene Marte Kocjančič slabo uro po objavi Požarjevega članka izbrisan, a se je na koncu izkazalo, da so zgolj spremenili ime.

Marta Kocjančič je tako postala Tina Smolej, sicer s povsem isto profilno sliko in enakim številom sledilcev. Twitterjev iskalnik je po iskanju Kocjančičeve celo sam predlagal profil Smolejeve, tako da dvoma, da gre za isti profil, res ni.

T. C.