Aroganci Jankovića še kar ni konca

Foto: Printscreen

Kot smo že poročali je MOL za gradnjo kanalizacijskega kanala C0 pridobila gradbeno dovoljenje pred izdelavo “predhodnega” postopka presoje vplivov na okolje. Revizija na Arso je pokazala, da je bila pri izdanem okoljevarstvenem soglasju za gradnjo kanala C0 narejena kopica napak.

 

Preberite tudi: Nezaslišano! MOL pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo kanalizacijskega kanala C0 pred izdelavo “predhodnega” postopka presoje vplivov na okolje

Pa je bila gradnja zloglasnega Jankovićevega kanala C0 ustavljena?

Žal temu ni bilo tako. V ponedeljek zjutraj so gradbinci ponovno pričeli z delom na območju vodonosnika Kleče. Kljub temu, da je revizija izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za gradnjo C0 kanala decembra razkrila številne hude kršitve, ljubljanskega župana Zorana Jankovića ni moč ustaviti. Po pričevanju kmetov želi Janković izkoristiti  neodzivnost državnih institucij in položiti vse cevi. Delavcem pa tudi tokrat ni uspelo nadaljevati z delom, saj so jih s kmetijsko mehanizacijo ustavili lastniki zemljišč. Policija pa je oboje popisala, poroča Nova24TV.

D. S.