Foto: Facebook

Poslanec SDS in nekdanji zunanji minister Anže Logar je danes tudi uradno sporočil, da bo kandidiral za predsednika republike in s tem potrdil govorice, da se spogleduje s to možnostjo.

V izjavi za javnost je Logar povedal, da se v predsedniško tekmo podaja s podpisi državljanov, ima pa tudi podporo SDS, za kar je hvaležen.

Na vprašanje, kdaj je sprejel odločitev, da kandidira za predsednika republike, Logar odgovarja: “Že nekaj časa se igram s to idejo. Ključno je bilo predvsem povolilno dogajanje, predvsem s seznami in veleposlaniki. To je bila pika na i, ko je treba reči, dajmo sodelovati. Dajmo prevzeti dobre stvari. Logično je, da ima vsak malce drugačen pogled na svojo politiko, a ne negirati vsega, kar je bilo v preteklosti dobro narejeno, samo zato, ker je nekdo drug to delal.”

Logar je napovedal, da bo njegova kampanja zelo inkluzivna, podpise volivk in volivcev pa bo začel zbirati v drugi polovici avgusta. “Kandidiram kot kandidat z neko ponudbo in upam, da bodo volivci iskreni v svoji odločitvi. Bom pa v kampanji vse svoje karakteristike in sporočila skušal prenesti na državljane,” je še povedal Logar.

T. C.