V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1690 klicev, od tega 541 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 124 nanašalo na kriminaliteto, 204 na javni red in mir ter 166 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzni tatvini, 41 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo, 2 nasilništva in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 45 prometnih nesreč z materialno škodo in 20 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 99 krat na javnem kraju (štiri osebe so bile pridržane) in 18 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Kriminaliteta

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder sta bili odtujeni ročni uri in vrednostni boni. Škoda znaša okoli1500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Rop

Včeraj, okoli 21. ure smo bili obveščeni o ropu na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca pristopili do oškodovanca in ga ogovorila, nato pa sta ga udarila in mu odtujila denar. Opis: moška stara okoli 30 let, višje atletske postave, temnih las, eden izmed njiju je bil oblečen v modro majico in zelene kratke hlače. Ogovorila sta ga v srbohrvaškem jeziku. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo

Včeraj, okoli 15. ure so bili policisti obveščeni, da je na območju Kočevja prišlo do spora med partnerjema, v katerem je 39 letna osumljenka z ostrim predmetom zabodla 32 letnika, ki je zaradi hudih poškodb na kraju dejanja umrl. Osumljenka je bila prav tako prijeta na kraju in ji je bila odvzeta prostost. Kriminalistična preiskava kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno poteka, osumljenka pa bo v nadaljevanju privedena k preiskovalnemu sodniku.

Drzni tatvini

V petek med 13.30 in 14. 40 uro so bili obveščeni o dveh drznih tatvinah v Ljubljani, ki sta bili izvedeni na podoben način. Okoli 13.30 ure se je oškodovanka nahajala na avtobusu, kjer je neznani storilec izkoristil priložnost in ji iz torbice odtujil denarnico. V drugem primeru je oškodovanki v trgovini prav tako neznana oseba iz nahrbtnika odtujila denarnico. V obeh primerih policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar

V soboto, okoli 6. ure so bili obveščeni o požaru na območju Litije. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo na ostrešju gospodarskega poslopja. Lastniki so iz poslopja uspeli rešiti živali in večino delovnih strojev, gasilci pa so požar pogasili. Po požaru je zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima iskalo 7 oseb, ena izmed njih pa tudi zaradi lažjih opeklin. Kraj požara je bila zavarovan, tekom današnjega dne pa bo opravljen ogled z namenom ugotavljanja vzroka požara. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v križišču zavijala pri tem pa odvzela prednost mopedistu, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo izveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Litiji v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročil voznik, ki je odvzel prednost preški na prehodu za pešce. V nesreči se je peška lažje poškodovala, zoper voznika pa sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 19.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ameriški ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Nesrečo je povzročila voznica, ki je odvzela prednost pešcu na prehodu za pešce. V nesreči se je pešec lažje poškodoval, zoper voznico pa sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 11.uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniku v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v zapeljala v krožišče in pri tem odvzela prednost motoristu, ki je že vozil po krožišču. V nesreči sta se motorist in njegova sopotnica lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo izveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti pri izvozu Vodice v smeri Ljubljane v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da ni vozila po sredini primernega pasu in zato z levo stranjo vozila trčila v ograjo na levi strani, ter obstala na voznem in prehitevalnem pasu. V nesreči se je lažje poškodovala, zoper njo pa je bil uveden prekrškovni postopek.

V soboto, okoli 10.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na južni ljubljanski obvoznici v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik peljal po desnem pasu in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznico pred seboj. Njo je nato odbilo v levo, kjer je trčila v vozilo, ki je vozilo po levem pasu. Povzročitelj pa je trčil še v vozilo s počitniško prikolico, ki je prav tako vozilo pred njim. V nesreči se je druga voznica lažje poškodovala, zoper povzročitelja pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Poziv pričam prometne nesreče:

V četrtek, 20.6.2024 ob 13.43, je v križišču Bratislavske ulice in obvoznice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil Renault clio in Volvo s60. Takoj po nesreči je ena izmed prič na kraju izstopila in udeležencema pomagala, nato pa s kraja odšla. Ker so si izjave o vzroku nesreče pri voznikih nasprotujoče, naprošamo priče nesreče, da pokličejo ali se zglasijo na PP Ljubljana Moste, Tovarniška ulica 50, tel. 01/586 76 00 ali 113.

Spletno uredništvo