Vir: Twitter

Sramotno! Dne 31. avgusta 2021 je v Ljubljani pred ministrstvom za kulturo potekal protest Aktiva delavk in delavcev v kulturi, kjer so protestniki ministrstvo polepil s plakati s sovražno vsebino. To pa po mnenju Okrajnega sodišča v Ljubljani ni vandaliziranje ministrstva za kulturo, temveč upor zoper fašizem?!

Portal Nova24TV je ta dan objavil članek z naslovom “Kdo bo Jenullu povedal: dovolj je vandaliziranja tuje lastnine in nizkotnih groženj v stilu afganistanskih talibanov!”, nato je na zahtevo znanega levičarskega protestnika Jaše Jenulla Okrajno sodišče v Ljubljani razsodilo, da mora portal Nova24TV objaviti popravek članka, ker na protestu 31. avgusta 2021 ni šlo za vandaliziranje ministrstva za kulturo, temveč je šlo za protest zoper fašizem in nacizem. Poleg tega Jenull po mnenju sodišča ni grozil.

Dne 31. avgusta se je Jenull namreč pojavil na protestu Aktiva delavk in delavcev v kulturi pred ministrstvom za kulturo, kjer so protestirali proti Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot in stavbo ministrstva polepili s plakati s sovražno vsebino.

Kot še poroča portal Nova24TV sodba še ni pravnomočna in se bodo nanjo pritožili.

Ponoven napad na ministrstvo: Policija prispela komaj po 20 minutah

Protestniki so v obdobju med marcem 2020 in avgustom 2021 večkrat uničevali območje znotraj ministrstva za kulturo in povzročali škodo. Da ne gre za nedolžen protest edolžen protest, pove podatek, da so povzročali škodo z lepljenjem plakatov, posredovati je morala tudi policija. se to pa pomeni strošek za davkoplačevalce, saj odstranjevanje in čiščenje staneta. Dodatni stroški so nastajali tudi z varovanjem ter posredovanjem policije.

(Foto) Nova mazaška akcija: Ponoven napad na kulturno ministrstvo

T. C.