Foto: SDS

Nekdanjega tekmovalca v resničnostnem šovu Marka Posavca, ki je na letošnjih volitvah  kandidiral tudi za poslanca na listi SDS, je v nabiralniku pričakala neverjetno visoko položnica za porabo plina.

Marko Posavec je na Twitterju zapisal: “Živjo, danes me je v nabiralniku čakal bonbonček po imenu poračun plina. Torej plesoče veselje se je začelo ko sem ugotovil, da je položnica 3X višja od zadnjega poračuna plina poslana pod enakimi pogoji porabe. Zahvalil bi se vsem ki so režiserji te položnice!“

Ker Energetiki Ljubljana ne sporoča stanja plinomera mesečno, plačuje zemeljski plin po pavšalni ceni, enkrat na leto pa mu pošljejo poračun po izkazani porabi. Letos je bil ta trikrat višji kot pretekla leta, pravi. »Količina porabe plina je bila podobna kot lani, plačevanje pod istimi pogoji, le da sem lani plačal poračun manj kot 200 evrov, tokrat pa čez 600 evrov. To ni normalno,« je ogorčen. Ko je klical Energetiko, naj bi mu dejali le, »ja, toliko je šel plin gor«, pišejo Slovenske novice.

V kurilni sezoni je za svoje 63 m2 veliko stanovanje plačeval v povprečju 55 evrov na mesec (50, 55, 60 in 65 evrov), a tako visokega poračuna Marko nikakor ni pričakoval.

T. C.