Foto: Facebook: Meta Prezelj

Včeraj se je na ljubljanski obvoznici zgodila huda prometna nesreča, ki je vzela dve življenji, pet oseb pa je poškodovanih, dve huje.

Včeraj, nekaj pred 12. uro se je na ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom v smeri Malenc zgodila huda prometna nesreča. Po prvih podatkih sta v nesreči umrli dve osebi, vzrok pa naj bi bil vožnja v nasprotno smer.

V nesreči je bilo udeleženih pet osebnih vozil slovenskih registrskih oznak. Dve osebi sta na kraju umrli, dve osebi sta bili huje telesno poškodovani in je njuno življenje ogroženo, tri osebe pa so bile lažje poškodovane.

Po do sedaj zbranih obvestilih je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. 86-letni voznik je na kraju umrl, prav tako je umrla 62- letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. V vozilo 86-letnika so nato trčila še ostala tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani.

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurna preiskovalni sodnik in tožilec in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Avtocesta je bila na tem delu zaradi intervencije, odpravljanja posledic in ogleda vse do 16.30 zaprta.

Promet pa so preusmerili in je potekal po vzporednih cestah. Promet je bil medtem delno oviran tudi v nasprotni smeri.

Uporabnica Facebooka je delila fotografije nesreče in pripisala opozorilo vsem voznikom “Kaj storiti, ko izvemo, da nekdo vozi v napačno smer”.

T. C.