V Sloveniji je preko 500 vrhov. Iz leta v leto pa je vse več navdušenih planincev, ki jih hitijo osvajati. Vzponi na gričke, hribe, gore za mnoge pomenijo ne samo rekreacijo, ampak tudi sprostitev, prihod na vrh pa osebno zmago in zadovoljstvo. Občutki ob vsem tem so neprecenljivi, se pa ob poplavi različnih informacij in drugih dražljajev, tudi hitro izgubijo.

Planinski dnevnik Zapisi z gora, ki ga je oblikovala Sandra Pohole, tudi sama navdušena rekreativka, je odlična priložnost, da sistematično zbirate izlete, vtise in misli.

Priročna knjižica je tako nadvse primerna, da postane vsakodnevna spremljevalka pohodnikov, planincev, kolesarjev, turnih smučarjev, tekačev na smučeh … Ponuja nekaj koristnih informacij, hribovski bonton, ilustracije živali, ki jih lahko srečate v gorah, in seveda prostor za beleženje 120 ciljev.

Čeprav na mobilnih telefonih obstaja že vrsta aplikacij, ki podrobno spremljajo naše rekreiranje, pa prostora za žig vendarle nimajo. S knjižico Zapisi z gora pa to tradicijo lahko ohranjate in pridno zbirate žige in vtise s slovenskih vrhov… pa tudi spomine, ki bodo v zapiskih ohranjeni še dolgo po tem, ko bo izlet že mimo.

Več informacij o knjižici lahko najdete na spletni strani https://www.k8dizajn.si/.

T. C.